Pudlar

Bobbies syster Alice bodde hundra meter från oss. Hon hade en liten söt men jobbig pudel som hette ''Rusty'' (Rostig) eftersom han var rostbrun i färgen när han föddes. Den hunden var Alice ögonsten och fick följa med överallt. Till och med när Alice badade i poolen så hade hon en liten uppblåsbar madrass på vilken Rusty kunde följa med henne ut i vattnet.

Rusty var en smått olydig hund och sprang vid ett tillfälle ut och ingen lyckades fånga den. Jag gjorde ett försök men hade svårt att bestämma mig för om jag skulle ropa på den på engelska eller svenska. Spelar det någon roll för en amerikans pudel måntro?

Det märkliga och ändå smått underbara med den hunden för en pälsallergiker som jag var att min kropp faktiskt tålde honom. Till och med när han rev mig på armarna vilket normalt brukar ge mig röda märken så reagerade inte min smått astmasjuka lekamen alls. Amerikanerna påpekade att detta var ett välkänt faktum för pudlar hade hår som var mera likt människohår sa dem. Det hela gav mig hopp inför framtiden. Jag gillar ju hundar och kanske så kan jag en dag skaffa en pudel. Synd bara att de verkar vara så korkade...

Rich berättade gärna historier om allt möjligt och även en skojig episod om Alice pudlar. Han är däremot känd för att överdriva så allt är antagligen inte sant men här kommer den i alla fall:

Alice hade en gång skaffat sig en liten pudel. Detta var innan Rusty och även den var hennes ögonsten. Hennes man James däremot avskydde den. En dag hade han och Alice burit en upp-och-nervänd eka från land och ner till sjön. Alice som var större i kroppen än James bar den tyngre aktern. Den var dock för tung och hon tappade den tillslut. RAKT PÅ SIN PUDEL. Den bröt då ryggen och fick avlivas. (Pudeln alltså, inte ekan.) James var förstås glad men Alice var förtvivlad. Hon grät i fjorton dagar tills James inte stod ut längre och gick och köpte henne en ny pudel.

Bara några veckor senare hämtade James posten ute i brevlådan. Valpen var med! Men en bil kom och körde över den. Så samma mönster upprepade sig igen, Alice grät och James sprang till djuraffären. Den tredje valpen var just Rusty och meddelas må efter omständigheterna väl.

Men James kan fortfarande inte med pudlar och sägs slänga ut den varje dag som Alice är borta för att sedan raskt hämta in den just innan hon kommer hem.


16-Aug-97 13:19